Keresés

Fiókom

Kedvenceim

Kosaram

Üzletek

BIZTONSÁGOS VÁSÁRLÁS

A Dockyard webshopunk az OTP Bank által biztosított bankkártyás és a PayPal fizetési módot nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A webshop a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, az OTP Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a webshop nem értesül, azokat csak az OTP Bank érheti el, mely a tranzakció eredményéről a fizetést követően a webshopot tájékoztatja. A kártyás fizetéshez a böngészőprogramnak támogatnia kell az SSL titkosítást. A vásárolt áruk ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül bankszámládon.

Információk az OTP Bank által garantált biztonságos bankkártyás fizetésről

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Az OTP Bank rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a OTP Banknak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el az OTP Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák

Az OTP Bank internetes fizetési rendszere a MasterCard, Mastercard Electronic a VISA termékcsaládba tartozóVISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi), csak az OTP Bank által kibocsátott Maestro, illetve American Express bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

A fizetés lépései


1. A webshopban kiválasztod az árut, melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánod teljesíteni.

2. Ezt követően átkerülsz az OTP Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait kell megadnod.

3. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatod el a tranzakciót

4. A fizetést követően visszatérsz a webshopba, ahol a tranzakció eredményéről visszaigazolást kapsz. A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, az OTP Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével. Amennyiben nem kerülsz visszairányításra a fizetőoldalról webshopba úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattintasz, ill. bezárod a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülnél az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül. Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kívánsz tájékozódni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot számlavezető bankoddal.

A PayPal egy nemzetközi készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, mely az elektronikus kereskedelemre szakosodott. A PayPal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyet azok hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról. Így az internetes vásárlások során nem szükséges a bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni a webshop részére, a PayPal felhasználói név valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához. Ha még nem vagy PayPal felhasználó, ide kattintva regisztrálhatsz.

Internetes bankkártyás fizetésnél mindig ügyelj az alábbiakra:

• Biztosítsd, hogy titkos kártyaadataidhoz, webshop jelszavadhoz és a vásárláshoz használt e-mail címhez illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá!

• Használj olyan böngészőt, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót! Információk az OTP Bank által garantált biztonságos bankkártyás fizetésről.